ONZE VISIE​

Talentvolle scheidsrechters begeleiden naar professioneel succes

Passie ontwikkelen, topscheids worden

In 2018 slaan Expo-Line, Arbitrage Voetbal Vlaanderen en Patrick de handen in elkaar. Dé geboorte van de Referee College

 

De Referee College organiseert workshops/ stages om scheidsrechters op verschillende niveaus te begeleiden. Dat gaat van fysieke trainingen , mental coaching, technische vaardigheden… Eigenlijk een mogelijkheid die elke gemotiveerde scheidsrechter zou moeten omarmen.

Professionele ondersteuning met physical coaches, technische instructeurs, video analyses, laws of the games oefeningen en nog veel meer. 

 

Scheidsrechter zijn is een passie. Het is vaak ondankbaar, maar het geeft ook veel voldoening. Het is een levenservaring. Het is een geweldige kans voor persoonlijke ontwikkeling. Leren omgaan met spelers en publiek, regels kennen en toepassen op het veld, fit zijn, sociale vaardigheden verbeteren. Dit kan door scheidsrechter te worden en te zijn! In mijn boek “Alles voor het vak” lees je er alles over. 


Ons team staat klaar om elke deelnemer aan de Referee College een ervaring te geven die ze nooit zullen vergeten. We laten ze proeven van het leven van een topscheidsrechter.


Mijn hobby is mijn beroep geworden en ik wil mijn ervaring graag met alle refs delen. Ik wil hen overtuigen om te volharden en te geloven in hun mogelijkheden als scheidsrechter.


– Frank De Bleeckere, Voormalig internationale scheidsrechter

 

PROFESSIONELE BEGELEIDING DOOR EXPERTEN

DOORGROEIMOGELIJKHEDEN TOT PROF- EN INTERNATIONAAL VOETBAL

SELECTIE OP BASIS VAN PRESTATIE EN EVALUATIE

Pionier voor scheidsrechters

Dankzij de introductie van de Vanishingspray in 2015/2016 in het Europese voetbal, kwam ik in contact met diverse Europese scheidsrechters. Samen met Frank gaf ik destijds trainingen over het gebruik van de Vanishingspray bij verschillende Europese federaties. Dit heeft mijn respect en waardering voor scheidsrechters alleen maar vergroot, en ik heb meer inzicht gekregen in de zware uitdagingen waarmee ze zowel fysiek als mentaal worden geconfronteerd.

 

Het aantrekken van scheidsrechters is in veel landen al geruime tijd geen eenvoudige taak meer en vormt een zware opgave. Gezien ons contact met internationale scheidsrechters en onze levering van de spray op het niveau van UEFA en Champions League, beschikken we over een uitgebreid netwerk over landsgrenzen heen, zowel binnen als buiten Europa. Hierdoor voelde ik dat we hier iets mee moesten doen en een inspirerende rol konden vervullen, met Expo-Line als voortrekker voor jonge scheidsrechters in België.

 

Bovendien werken we voor de Vanishingspray samen met Frank De Bleeckere, een bekende naam in het Belgische scheidsrechterslandschap, voor de Vanishingspray. Met zijn indrukwekkende staat van dienst als internationale scheidsrechter, leek het mij vanzelfsprekend om gezamenlijk iets te ondernemen op het gebied van scheidsrechtersopleiding. Als er iemand in het Belgische voetbal is die over de juiste ervaring beschikt om deze te delen met zowel beginnende als gevorderde scheidsrechters, is hij het wel.

 

En zo geschiedde… Onder de vlag Expo-Line, in samenwerking met Arbitrage Voetbal Vlaanderen en Patrick. 

 

-Raf Bogaerts, CEO Expo-Line

2018: DE AFTRAP VAN REFEREE COLLEGE !

In 2018 slaan Expo-Line, Arbitrage voetbal Vlaanderen en Patrick de handen in elkaar. De geboorte van de Referee College. Die organiseert stages en workshops om scheidsrechters op verschillende niveaus te begeleiden.

Fysieke training, mental coaching, technische vaardigheden. Eigenlijk een mogelijkheid die elke gemotiveerde scheidsrechter zou moeten omarmen. Professionele ondersteuning met fysieke coaches, technische instructeurs enz.

“Scheidsrechter zijn is geen sexy hobby, het is een baan.” 

Scheidsrechter zijn is een geweldige kans voor persoonlijke ontwikkeling. Leren omgaan met spelers en publiek, regels kennen en toepassen op het veld, fit zijn, sociale vaardigheden verbeteren, het is een levensles en ervaring. Het is een passie.

Ons team staat klaar om elke deelnemer aan de Referee College een ervaring te geven die ze nooit zullen vergeten. We laten de deelnemers proeven van het leven van een topscheidsrechter. 

Lees ook mijn boek : “Alles voor het vak” om alles te weten te komen over mijn ervaringen.

– Frank De Bleeckere